Veiligheid

Een betrouwbare en veilige woon- en werkomgeving

Uit onderzoek blijkt dat in 26% van de nieuw aangelegde installaties al onveilig worden opgeleverd. Tevens blijkt dat in 34% van alle brand gevallen de oorzaak te vinden is door falen van de elektrotechnische installatie.

Het belang van veilige installaties wordt onderschat. Dit kan grote gevolgen hebben van de continuïteit van de installatie en erger nog het kan leiden tot brandgevaar en uiteindelijk tot brand.

Dat verzekeraars verplichtingen stellen aan inspectie is een gevolg van deze ontwikkelingen. Natuurlijk zijn deze risico’s te beperken en nemen wij deze zorgen voor u uit handen.

  • Laat installaties aanleggen door erkende installateurs
  • Zorg dat het tekenwerk op orde blijft
  • Onderhoud aan de installatie is noodzakelijk
  • Met periodieke controle ook inzicht in de kwaliteit
  • Ontwerp, installatie, onderhoud en inspectie voor optimale continuïteit

Aanmelden inspectie aanvraag?

Laat je uitgebreid informeren naar de mogelijkheden om jouw installatie te inspecteren.

Aanvragen
inspectie

NEN 3140 Inspectie

De norm NEN 3140 bevat de Nederlandse eisen met betrekking tot elektrische veiligheid. Verzekeraars verwijzen vaak naar deze inspectie, wij kunnen deze voor je laten uitvoeren.

vt keur

Veilig Thuis Keur / Woningkeur

Dagelijks inspecteren wij de veiligheid van honderden woning installaties en doen dit door middel van de nieuwste apparatuur en speciaal ingerichte software.

implementatie

Implementatie

Gespecialiseerd in het verlenen van adviezen en ondersteuning bij het vastleggen en implementeren van de eisen van de Arbowet. Laat je informeren!

scios

SCIOS Inspectie

Deze norm heeft betrekking op elektrische veiligheid gericht op brandgevaar. Verzekeraars verwijzen vaak naar deze inspectie, wij kunnen deze voor je laten uitvoeren.

nen1010

NEN 1010 Inspectie

Deze norm heeft betrekking op de aanleg van elektrische installaties. Verzekeraars verwijzen vaak naar deze inspectie, wij kunnen deze voor je laten uitvoeren.

reparatie

Reparatie

Mogelijke reparaties uit inspecties leggen wij vast in een rapportage om zo aantoonbaar te maken dat er volledig invulling is gegeven.

infrarood

Thermografie

Thermografisch onderzoek is een goede en zinvolle aanvulling op veiligheidsinspecties. Laat je door ons informeren waarom.

prijstlijst

Inspectie prijslijst

Zowel Volt als haar samenwerkende partners zijn ervaren en deskundige partijen om onafhankelijk veiligheidsinspecties van de elektrotechnische installaties uit te laten voeren.

verkoopvoorwaarden

Verkoopvoorwaarden

Op de verkoopvoorwaarden van de inspecties is de DNR 2005 van toepassing.

Kunnen we iets voor je betekenen?

Neem contact op